Adres: Koggeweg 7 - 1652 PC Zuidermeer - Noord -Holland Nederland - tel: +31229563134 - E-Mail: braccoitaliano@bracco-italiano-kennel.nl

.kennel di Ala D'Oro Bracco Italiano
.Jaap Muller & Tina Steffens
PUPPY NIEUWS - PUPPY NEWS


Meer informatie over onze kennel? / More information about our kennel?
bel /
call: 0031 229 563134 or e-mail to braccoitaliano@bracco-italiano-kennel.nl

 

 

 

 

7-11-2020 Verdrietig nieuws
Wij hebben verdrietig nieuws over de puppen van onze Bes en Amore. Vannacht kreeg Bes onverwachts en 7 dgn. te vroeg weeŽn. De dierenarts werd gewaarschuwd, er werden geen harttonen meer gehoord. Spontaan en via de normale weg zijn vlot hierna 7 dode pupjes geboren waarvan 1 pupje beduidend kleiner en gedeeltelijk geresorbeerd. De dierenars heeft vanmiddag de dode puppen en Bes onderzocht en gaat ervan uit dat de toxische resorptie stoffen voor de vroeggeboorte van de andere puppy's heeft gezorgd. Helaas is dit iets wat je niet kan zien aankomen en is er eigenlijk ook niets aan te doen. Het is gewoon verschrikkelijke pech hebben. Op het moment maakt Bes het wel goed, we moeten wel aan de slag om haar melkvloed terug te dringen en ze heeft van de dierenarts antibiotica voorgeschreven gekregen om eventuele ontsteking te voorkomen. Wij hadden gehoopt met beter nieuws te kunnen komen. Wij gaan nu zorgen dat Bes zich weer goed gaat voelen. Dat is nu voor ons het belangrijkste.

7-11-2020 Sad news
Dear people, We have some sad news about the puppies from our Bes and Amore. Last night Bes had contractions unexpectedly and 7 days too early. The vet was warned, no more heart sounds were heard. Spontaneously and via the normal route, 7 dead puppies were then born quit rapidly, 1 of which was significantly smaller and partially absorbed. The veterinarian has examined the dead puppies and Bes and believes that the toxic reabsorbed substances caused the premature birth of the other puppies. Unfortunately, this is something you cannot see coming and there is actually nothing you can do about it. It's just bad luck. At the moment Bes is doing well, we have to work to reduce her milk flow and she has been prescribed antibiotics by the vet to prevent any inflammation.
We had hoped to be able to come up with better news. We will now make sure that Bes starts to feel good again. That is now the most important for us.

2-11-2020 Buik
Dikke buik, maar we moeten nog ongeveer 12 dagen wachten.

2-11-2020 Belly
BIG belly, but still have to wait for 12 days or so.

8-10-2020 ECHOGRAFIE
Een bezoek aan de dierenarts om te zien of Bes zwanger is. In dit geval zagen we direct dat de baarmoeder gevuld is met puppy's.

8-10-2020ULTRA SOUND
A visit to the vet to see if Bes is pregnant. In this case we saw immediately that the uterus is filled with puppies.

Raffaele da Fendi di Ala D`Oro "Bes"
"Bes" wordt de moeder van dit Ala D'Oro nestje. Ze is twee en halfjaar oud en is oranje/wit van kleur. "Bes" is officieel gerontgend en heeft uitslag FCI HD A and FCI ED 0/0.
Ze is een prima jachthond. Ze is uitermate fanatiek maar geweldig te sturen en controleerbaar in het veld. Ze heeft een super neus en
is steady on point. Door de corona was het helaas niet mogelijk om met haar wedstrijden te lopen en kunnen dus niet een officiele verldwerk kwalificatie laten zien. Maar wij hebben er vertrouwen in dat deze kwalificaties in de toekomst met gemak gehaald gaan worden door Bes. Bes heeft uitmuntende show resultaten, op de Nederlandse Winner show in 2019 werd zij verkozen tot BOS en verdiende de Winner titel 2019. Op de Clubmatch werd ze Reserve Beste teef achter haar moeder Dama Bianca di Ala D'Oro.

Mio Amore di Ala D'Oro "Amore"
"Amore" wordt de vader van dit nestje, hij is een een oranje/witte reu, in oktober wordt hij al weer zeven jaar oud. "Amore" is officieel gerontgend en heeft de uitslagen FCI HDA and FCI ED 0/0 . Hij heeft officiele uitmuntende show uitslagen is Nederlands en Internationaal Kampioen. Ook heeft Amore menig officiele Italiaanse veldwerkkwalificatiese en aporteer diploma. Amore woont en werkt met zijn co-eigenaar Stephanie Turion in Noordwijk. Wij gaan regelmatig met elkaar op pad en zijn gecharmeerd van zijn mooie natuurlijke trot en goede neus.

De toekomstige puppen uit deze combinatie bezitten een prachtige afstamming en zijn dan ook weer een geweldige aanwinst zijn voor onze fokkerij. De combinatie voldoet volledig aan regels van de officiele FCI Kennel Club "Raad van Beheer" in Nederland en is gefokt volgens de regels van de Vereniging Italiaans Staande jachthonden (VISJ) en de regels van de Ned. Bracco Italiano Club (BIC). Er is van beide ouders en puppy's een DNA profile voorhanden, hiermee voldoen wij aan de regelgeving van de Nederlandse Kennel Club. Tevens is er van beide een DNA kleur profiel gemaakt.

follow

 

 

 

 

© Di Ala D'Oro - Muller & Steffens